Maden Ocağı İçin Fantüp Seçimi


Maden Ocakları İçin Fantüp

Farklı kimyasal maddelerden üretilen fantüpler, çalışılan bölgenin ya da kazı yapılan bölgenin havalandırma ihtiyacını en üst düzeyde ve en kaliteli bir şekilde sağlar. Fantüp genellikle inşaat alanlarında, tünellerde ve özellikle maden ocaklarında tercih edilmektedir. Maden ocaklarının havalandırma ihtiyacı için fantüpler vazgeçilmez ürünler arasında birinci sıradadır.

Maden Ocaklarında Fantüp Kullanımı

Fantüplerin tercih edilme sebeplerinden biri dayanıklı sağlam yapıda olmalarıdır. Özellikle tünel ve maden ocaklarında tercih edilen fantüpler, kazı yapılan alanın temiz hava ihtiyacını karşılar.Özel isteklere ve tercihe göre teknik özelliklerinde değişikliğe gidilebilir. Fantüplerin üretiminde kaliteli ve dayanıklı malzemeler kullanılır. Farklı ebat ve boylarda ihtiyaca göre üretim sağlanır. Genel olarak kullanım pratiği açısından normal(standart) ya da spiral fantüp tercih edilir.Genellikle PVC kaplamalar ile üretilen fantüpler polyester tipi maddelerle desteklenerek yangına karşı yüksek dayanıklılık sağlar ve alev yürümeme özelliğine sahip olur.Fantüplere özel eklemeler yapılabilir. Maden ocaklarında kullanılacak fantüplerin belirli özelliklerde olması şarttır. Bunlar;

  • Yüksek dayanıklılık
  • Uzun süre kullanım ömrü
  • Kaliteli havalandırma
  • Güvenilir ve sağlam malzeme
  • Farklı ebat ve boyutlar

PVC kaplama fantüpler içerisine farklı kimyasal maddeler eklenerek ihtiyaca göre şekillenir. Yırtılma, çekme gibi durumlara karşı son derece sağlam olmalıdır. Fantüpler üretimden sonra mutlaka test edilmeli ve testin sonucuna göre tekrar gözden geçirilir veya kurulum gerçekleşir. Fantüp ürünlerinde kalite esastır.