Fantüp Branda Nerelerde Kullanılır?


Fantüp Branda Nedir, Fantüp Nasıl Yapılır?

Dayanıklı ve sağlam yapıları ile tercih edilen ve genellikle inşaat, tünel çalışmaları veya kazı alanlarında kullanılan fantüpler çalışma alanlarının temiz hava ihtiyacını karşılar.

 

Çalışma alanına göre belirlenen özelliklerde üretilen fantüpler ihtiyaca ve isteğe bağlı olarak teknik özelliklerinde değişkenlik gösterebilir ve yanmaya karşı dayanıklı malzemeden üretilebilir. Genel olarak normal ya da spiral tercih edilen fantüpler farklı ebatlarda ve boylarda da üretilebilir. Yüksek dayanıklılık ve teknik özellikleri bakımından tercih edilen fantüpler pratik kullanımı sayesinde piyasada oldukça ön plana çıkmaktadır.

 

Genellikle PVC özellikte üretilen fantüp,ihtiyaca göre polyester malzemeden de üretilebilir.Fantüplere farklı madde ve malzemeler eklenirse aynı zamanda alev geciktirme özelliğine de sahip olur.

Fantüp Branda Teknik Özellikleri Nasıl Olmalı?

Fantüpler yapılan kazı alanı,inşaat,şantiye veya tünel çalışmalarında çalışanların temiz hava ihtiyacı karşılamak için kullanılır.Çalışanların can damarı olan fantüpler aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır;

  • Esneme, çekme ve yırtılmaya karşı dayanıklı olmalıdır.
  • Tünel çalışmalarında kullanılan fantüpler yanmaya karşı dayanıklı olmalıdır
  • Üretimi sırasında yapının ihtiyacı dikkate alınarak kaliteli ve güvenilir malzeme,temiz havalandırma, yüksek dayanıklılık özelliklerinde olmalıdır.
  • Ebat veya boyutlarında isteğe göre değişiklik yapılmalıdır.

Fantüp Branda Fiyatları

Fantüp fiyatları piyasada ortalama bir değere sahiptir ama kullanılan malzemenin kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Çalışanların temiz hava ihtiyacını karşılayan fantüplerin kaliteli ve sağlam malzemeden yapılması önemlidir.