T, Y, L Fantüpler Nerelerde Kullanılır?


Fantüp Çeşitleri Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yapılan kazı çalışmaları, tünellerde temiz havanın ulaşması çok zor olduğu için bu çalışma alanlarına temiz hava akışını sağlamamız gerekiyor. Temiz hava akışı sağlama kısmında fantüplerden destek alırız. İnşaat sektörü ve madencilikte sıkça rastladığımız bu fantüpler dışarıdaki temiz havayı alır ve çalışılan bölgeye ulaştırır. Fantüp teknolojisi sayesinde dışarısı ve içerisi adeta köprü görevi görmektedir. Temiz hava dışarıdan alınır ve ortama sağlıklı bir şekilde ulaştırılır. Çalışanların sağlığı ve güvenliği için alınan önlemlerin en başında temiz hava akışı vardır. Bu yüzden havalandırmayı en iyi kalitede sunan ve aynı zamanda dayanıklı malzemeden üretilen güvenilir fantüpleri seçebilirsiniz. Bu sayede projenin hem verimi artacak hem de çalışanın güvenliği sağlanmış olacaktır. Özellikle maden ocakları ve tünellerde kullanılan fantüpler çalışanlar için oldukça önemlidir. Fantüpler ihtiyaç olan hava sirkülasyonunu en iyi şekilde sağlar. Fantüplere bazı eklentiler eklenerek ihtiyaca göre şekillenebilir.Bunlar;

  • T Tipi Fantüp :Tek bir şerit halinde uzanan fantüpe eklenti yapılarak T şeklini alır daha farklı bölgelere dağılımı sağlanır.
  • Y Tipi Fantüp : Tek bir şerit halinde uzanan fantüpe çalışan alanda ayrılan bölümlere bir uç daha eklenerek aynı uzantıda devam eder ve Y şeklini alır.
  • L Tipi Fantüp : Çalışılan alanın köşe bölgelerinde dönme işlemini sağlamak için fantüpün bittiği yere ek yapılarak L şeklini alır ve devam etmesi sağlanır.